Elk jaar kunnen getalenteerde jeugdleden van alle verenigingen van afdeling Noord West, zich opgeven voor het RTC (Regionaal Talenten Centrum). Dit jaar hebben zich vier jeugdleden (Dewi, Nikita, Luc en Quiryn) van Stormvogels zich opgegeven. Alle vier leden waren uitgenodigd om deel te nemen aan de RTC training van maandag 5 februari. De training hield in dat ze ingedeeld werden in een team en er 3 partijtjes werden gespeeld van 25 minuten. Een geweldige ervaring voor onze talenten.

In de mail van de volgende dag bleek dat alle talenten opnieuw uitgenodigd waren voor de volgende RTC training. Het overgrote deel van de talenten komt bij GroenGeel of KZ vandaan en waar ze ook hoofdklasse spelen. Afgelopen maandag 4 maart was dan de tweede training. De talenten waren nu beter voorbereid op wat ze kunnen verwachten en hadden er zin in. De meegereisde ouders vonden het prachtig om hun kinderen te zien korfballen, waarbij het niveau hoog was.

De volgende dag was in de mail te lezen dat Dewi Heijne geselecteerd was, als enige tussen alle GroenGeel-ers en KZ-ers. Superleuk en supergoed gedaan! Gefeliciteerd!

Nikita, Luc en Quiryn hebben zich van hun beste kant laten zien, maar zijn helaas afgevallen. Blijf vooral zo doorgaan en wie weet zit het er volgend jaar wel in.

Voor Dewi houdt het in dat zij de afdeling Noord West gaat vertegenwoordigen en kampioen van Nederland kan worden U15. Hiervoor zal ze 2x per maand gaan trainen met team Noord West en op bepaalde momenten toernooien spelen. Aanstaande maandag 11 maart is al de eerste training en op Hemelvaartsdag is er een toernooi bij Tempo in Alphen aan de Rijn.

Veel succes en wie weet komt er een Nederlands kampioen ‘gewoon’ bij Stormvogels vandaan.